Wydział Organizacji i Zarządzania / Faculty of Organization and Management / W8

Stały URI zbioruhttp://hdl.handle.net/11652/8

Przeglądaj

Wyniki wyszukiwania

Teraz wyświetlane 1 - 3 z 3
  • Pozycja
    Kultura bezpieczeństwa żywności jako wymaganie-wyzwanie dla przedsiębiorstw łańcucha żywnościowego
    (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2021) Walaszczyk, Anna; Mnich, Joanna
    W opracowaniu podjęto się próby przybliżenia problematyki Kultury Bezpieczeństwa Żywności, bazując na wymaganiach normalizacyjnych oraz przeglądzie literatury przedmiotu. W rozważaniach teoretycznych nawiązano do Przemysłu 4.0., uzasadniając fakt niemożności funkcjonowania pewnych obszarów związanych z zarządzaniem organizacją – bez udziału człowieka. W teorii opracowania przybliżono także termin just culture oraz food crime. Celem praktycznym opracowania, jest analiza studium przypadku w zakresie wdrożenia Kultury Bezpieczeństwa Żywności, na przykładzie przedsiębiorstwa branży spożywczej i opracowanie w tym celu kwestionariusza badawczego, wykonanie analizy badania, opracowanie Planu Rozwoju Kultury Bezpieczeństwa Żywności oraz zaprojektowanie instrukcji zgłaszania problemów przez pracowników.
  • Pozycja
    Production management and packaging. Food Safety and Industry 4.0
    (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019) Walaszczyk, Anna (ed.); Jałmużna, Irena (ed.); Lewandowski, Jerzy (ed.); Adamus, Wiktor; Kulińska, Ewa; Lachowska-Wróbel, Magdalena; Pisarek, Renata; Plinta, Dariusz; Skowron-Grabowska, Beata; Smal, Tomasz; Tkaczyk, Stanisław; Urbaniak, Maciej; Walaszczyk, Anna; Witkowski, Jarosław
    After mechanization (first revolution), electrification (second revolution) and digitization (third revolution), the time has come to integrate systems and create networks. The issues of the so-called the fourth industrial revolution – Industry 4.0 is a very topical topic. According to this approach to the industry, it is the realization of an intelligent factory in which cyber-physical systems control physical processes, create digital copies of the real world and make decentralized decisions, and through the Internet of things in real time communicate and cooperate with each other and with people, Industry 4.0 integrates people and digitally controlled machines with the Internet and information technologies. What is the impact on the food industry? Will food security benefit from this revolution? These and other questions can be answered in articles published within the framework of the monograph, which is the result of an exchange of knowledge and experience between the participants of the International Conference on Production Management and Packaging - ICPM-PP 2018 under the title Food Safety and Industry 4.0.
  • Pozycja
    Logistyczna sprawność produktu – projektowanie wspomagające logistykę
    (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2018) Bielecki, Maciej M.; Bendkowski, Józef; Santarek, Krzysztof
    This monograph considers the subject of design for logistics and its outcome in the form of a logistically efficient product. It is a comprehensive study which not only provides an analysis of selected theoretical problems but also discusses research methods and methodologies in the field [...]. The monograph is intended as the first step in research on identification of conditions underlying design for logistics and characterization of the concept logistic efficiency of products. One should hope that in spite of the many boundary conditions and constraints discussed herein, the introduced model of logistic efficiency of products will contribute to the strengthening of the competitiveness of manufacturing companies by demonstrating to designers the extent to which their work impacts on the effectiveness and efficiency of logistic processes down the line. The monograph also does the groundwork for the transformation of production processes for the fourth industrial revolution - Industry 4.0, where product design that considers technology, assembly, quality, and logistics will play a critical role.