Wydawnictwa Uczelniane / TUL Press

Stały URI zbioruhttp://hdl.handle.net/11652/17

Przeglądaj

Wyniki wyszukiwania

Teraz wyświetlane 1 - 2 z 2
  • Pozycja
    Zarządzanie relacjami z dostawcami w kontekście bezpieczeństwa łańcucha dostaw
    (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2017) Walaszczyk, Anna
    [...] W rozdziale przedstawiona zostanie problematyka zarządzania relacjami z dostawcami w ujęciu systemowym, uzupełniona o wyniki badań własnych w tym zakresie a także studium przypadku związane z podejmowaną tematyką, przedstawiające na przykładzie wybranego przedsiębiorstwa, wdrożenie elementów standardu zarządzania bezpieczeństwem w łańcuchu dostaw.[...]
  • Pozycja
    Kultura bezpieczeństwa żywności jako wymaganie-wyzwanie dla przedsiębiorstw łańcucha żywnościowego
    (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2021) Walaszczyk, Anna; Mnich, Joanna
    W opracowaniu podjęto się próby przybliżenia problematyki Kultury Bezpieczeństwa Żywności, bazując na wymaganiach normalizacyjnych oraz przeglądzie literatury przedmiotu. W rozważaniach teoretycznych nawiązano do Przemysłu 4.0., uzasadniając fakt niemożności funkcjonowania pewnych obszarów związanych z zarządzaniem organizacją – bez udziału człowieka. W teorii opracowania przybliżono także termin just culture oraz food crime. Celem praktycznym opracowania, jest analiza studium przypadku w zakresie wdrożenia Kultury Bezpieczeństwa Żywności, na przykładzie przedsiębiorstwa branży spożywczej i opracowanie w tym celu kwestionariusza badawczego, wykonanie analizy badania, opracowanie Planu Rozwoju Kultury Bezpieczeństwa Żywności oraz zaprojektowanie instrukcji zgłaszania problemów przez pracowników.