Przeglądaj wg Autor "Matusiak, A."
Teraz wyświetlane 1 - 3 z 3
Wyników na stronę
Opcje sortowania
Pozycja Determining propertires of polyures coating as a material potentially strengthening structural elements(Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2022) Szafran, J.; Matusiak, A.The paper discusses the results of experimental research on polyurea. In authors’ opinion, this material could be used to improve load-carrying capacity and integrity of structural elements made of various materials. The paper presents the results of research on basic mechanical properties of polyurea, its impact on integrity of cellular concrete specimens and full-scale concrete rings. The additional polyurea layer on outer surfaces of test specimens improves mainly their integrity following their complete failure. It must be noted, however, that when the additional layer is present, it does not improve all strength properties of test specimens such as resistance to compression of cellular concrete specimens. It was revealed that this property may be negatively influenced by the level of constrainment.Pozycja Polyurea Coatings as a Possible Structural Reinforcement System(Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2021) Szafran, J.; Matusiak, A.This paper describes studies completed under the research project “Polyurea coatings as a possible reinforcement system”. It primarily aims at assessing the usability of polyurea coatings for improving the performance of components of building structures. Basic studies on polyurea, simple physical tests and full-scale experiments were carried out for drawing up this paper. Their outcomes were analyzed, and the performance of the coating and its effect on building components was evaluated. The results of the analysis show that applying the polyurea coating makes it possible for structural elements to maintain integrity after their load-carrying capacities were exceeded, and helps improve other functional properties of a structure.Pozycja XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN: nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu(Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019) Bartodziejska, B.; Bogucki, M.; Chachuła, G.; Chlebicz, A.; Chmiela, M.; Gajda, E.; Gajewska, M.; Harasimiuk, W.; Kaczmarska, M.; Klewicka, E.; Klewicki, R.; Kopczyńska, K.; Kowalska, G.; Kowalski, R.; Koziołkiewicz, M.; Król, K.; Królasik, J.; Kunicka-Styczyńska, A.; Latoch, A.; Łosiewicz, A.; Madaj, M.; Markowska, J.; Matusiak, A.; Mazurek, A.; Stasiak, D.; Misztal, K.; Nowak, A.; Oracz, J.; Pankiewicz, U.; Paziak-Domańska, B.; Plucińska, A.; Polak, E.; Ponder, A.; Sadłowska, K.; Sikorska, A.; Sujka, M.; Szosland-Fałtyn, A.; Śliżewska, K.; Tyfa, A.; Wieczorek, J.; Włodarczyk-Stasiak, M.; Wojciechowska, A.; Wrześniewska-Wal, I.; Wyka, K.; Żyżelewicz, D.; Budryn, Grażyna (red.); Śliżewska, Katarzyna (red.); Budryn, Grażyna; Diowksz, A.; Gendaszewska-Darmach, E.; Kalemba, Danuta; Klewicka, E.; Klewicki, R.; Kordialik-Bogacka, E.; Kunicka-Styczyńska, A.; Leszczyńska, J.; Mostowski, R.; Nowak, Ag.; Podsędek, A.; Śliżewska, K.; Żyżelewicz, D.Sesje Naukowe Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu Polskiej Akademii Nauk (KNoŻiŻ PAN) są organizowane przez krajowe ośrodki akademickie związane z naukami o żywności i żywieniu w dwuletnich cyklach. Sesje te stanowią największe w skali kraju forum prezentacji najnowszych osiągnięć naukowych i technologicznych w dziedzinie technologii żywności i żywienia człowieka, jak również wymiany poglądów oraz doświadczeń pracowników jednostek naukowych i przedstawicieli przemysłu spożywczego. Tematyka XLIV Sesji dotyczyć będzie szeroko pojętej problematyki związanej z oddziaływaniem żywności i odżywiania na zdrowie człowieka.