Inne (WBiNoŻ)
Browse by
Recent Submissions
-
A new approach for the assessment of the toxicity of polyphenol-rich compounds with the use of high content screening analysis
(2017)The toxicity of in vitro tested compounds is usually evaluated based on EC50 values calculated from dose-response curves. However, there is a large group of compounds for which a standard four-parametric sigmoid curve ... -
A new approach for the assessment of the toxicity of polyphenol-rich compounds with the use of high content screening analysis
(2017)The toxicity of in vitro tested compounds is usually evaluated based on EC50 values calculated from dose-response curves. However, there is a large group of compounds for which a standard four-parametric sigmoid curve ... -
Lotne pochodne furanu
(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2007) -
Analiza chromatograficzna i izolacja składników olejków eterycznych z liści i drewna Calocedrus decurrens (Torr.) Florin
(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2007) -
Wpływ metody wydzielania związków lotnych na efektywność ich oznaczania w surowcu roślinnym
(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2007) -
Rozwój gospodarki opartej na wiedzy – źródła finansowania postępu technologicznego i innowacyjnego przedsiębiorstw
(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2007) -
Substancje zapachowe i kosmetyczne biogenerowane w skali przemysłowej
(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2007) -
Chemoenzymatyczna synteza i analiza właściwości zapachowych eterów oksymów o szkielecie terpenowym
(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2015) -
Ekstrakty roślinne z nagietka pozyskiwane w warunkach nadkrytycznych
(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2015) -
Ekstrakty szałwii lekarskiej – bogate źródło witaminy E
(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2015) -
Herbicydowy potencjał olejków eterycznych
(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2015) -
Otrzymywanie furanylo- i piranylopochodnych terpenowych
(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2015) -
Pomidor zwyczajny – tajemnica smaku
(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2015) -
Olejek eteryczny z nasion marchwi zwyczajnej (Daucus carota)
(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2012) -
Oleożywice z przypraw
(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2012) -
Nowe, innowacyjne produkty z surowców roślinnych
(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2012) -
Skład chemiczny, aktywność przeciwgrzybowa i cytotoksyczność olejku eterycznego z Artemisia taurica Willd
(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2015) -
Składniki zapachowe w hydrolatach z liści wybranych gatunków z rodzaju Cirsium L.
(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2015) -
Synteza nienasyconych alkoholi, potencjalnych związków zapachowych, w reakcji przeniesienia wodoru do α,β-nienasyconych związków karbonylowych
(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2007) -
Synteza i właściwości zapachowe tlenowych pochodnych1,5,5-trimetylocykloheksenu
(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2007)