Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności / Faculty of Biotechnology and Food Sciences / W5
Stały URI zbioruhttp://hdl.handle.net/11652/5
Przeglądaj
2 wyniki
Wyniki wyszukiwania
Pozycja Dla dobra konsumentów(Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2022) Nowak, AgnieszkaWydział Biotechnologii i Nauk o Żywności rozwija współpracę z przedsiębiorcami, która przyczynia się do transferu i komercjalizacji technologii z uczelni do biznesu.Pozycja Biodegradowalna folia chroniąca żywność(Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2021) Jaśkiewicz, Andrzej; Budryn, Grażyna; Nowak, AgnieszkaW dobie rosnącej ilości odpadów plastikowych niezmiernie ważna jest odpowiednia gospodarka opakowaniowa. Biodegradowalne opakowania zdobywają coraz większy udział w światowym rynku. Innowacyjnym rozwiązaniem Politechniki Łódzkiej jest folia o właściwościach wydłużających trwałość żywności, a przy tym w pełni biodegradowalna i kompostowalna.