Inne (WBiNoŻ)
Stały URI dla kolekcjihttp://hdl.handle.net/11652/150
Przeglądaj
Pozycja Analiza chromatograficzna i izolacja składników olejków eterycznych z liści i drewna Calocedrus decurrens (Torr.) Florin(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences., 2007) Włodarczyk, Maciej; Kalemba, Danuta; Szumny, Antoni; Cisowski, WojciechPozycja Herbicydowy potencjał olejków eterycznych(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences., 2015) Synowiec, Agnieszka; Kalemba, Danuta; Lorenc-Kozik, AnnaPozycja Kultury in vitro Agastache rugosa – modelowy układ do badania biosyntezy lotnych metabolitów wtórnych(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences., 2012) Zielińska, Sylwia; Jamiołkowska, Weronika; Kalemba, Danuta; Dąbrowska, Mariola; Matkowski, AdamPozycja Mikroenkapsulacja olejków eterycznych w warunkach suszenia rozpryskowego(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences., 2007) Adamiec, Janusz; Kalemba, DanutaPozycja Olejek eteryczny z rumianu rzymskiego (Chamaemelum nobile L.) formy pełnej i pustej(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences., 2012) Majecka, Marta; Woźniak, Marta; Kalemba, DanutaPozycja Oleożywice z przypraw(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences., 2012) Smętek, Anna; Kalemba, DanutaPozycja Ontogenetyczna zmienność składu olejków eterycznych koreańskiej rośliny leczniczej Agastache rugosa(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences., 2012) Jamiołkowska, Weronika; Zielińska, Sylwia; Kalemba, Danuta; Matkowski, AdamPozycja Skład chemiczny, aktywność przeciwgrzybowa i cytotoksyczność olejku eterycznego z Artemisia taurica Willd(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences., 2015) Nazaruk, Jolanta; Wieczorek, Piotr; Szoka, Łukasz; Kalemba, DanutaPozycja Składniki lotne olejków eterycznych i hydrolatów z wybranych roślin(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences., 2012) Maciąg, Agnieszka; Kalemba, DanutaPozycja Składniki lotne w wybranych gatunkach z rodzaju Cirsium (ostrożeń)(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences., 2012) Nazaruk, Jolanta; Kalemba, DanutaPozycja Składniki zapachowe w hydrolatach z liści wybranych gatunków z rodzaju Cirsium L.(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences., 2015) Kalemba, DanutaPozycja Wpływ metody wydzielania związków lotnych na efektywność ich oznaczania w surowcu roślinnym(Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences., 2007) Wajs, Anna; Kalemba, Danuta