Książki, monografie, podręczniki, rozdziały (WBiNoŻ)

Stały URI dla kolekcjihttp://hdl.handle.net/11652/148

Przeglądaj

collection.search.results.head

Teraz wyświetlane 1 - 2 z 2
  • Pozycja
    Oznaczanie wybranych metali toksycznych, związków nieorganicznych i organicznych w żywności
    (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2010) Łodyga-Chruścińska, Elżbieta; Turek, Monika; Bryszewska, Małgorzata; Jabłońska, Joanna; Mańkowska, Dorota; Sykuła-Zając, Anna; Wajs, Anna; Kalemba, Danuta; Wieczorek, Michał
    Skrypt jest przeznaczony dla studentów Politechniki Łódzkiej, Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności oraz innych Wydziałów Politechnik i Uniwersytetów, a także Uczelni Rolniczych. Ćwiczenia mają za zadanie zapoznanie studentów z podstawowymi metodami wykrywania wybranych związków, metali oraz ich oznaczania w produktach spożywczych. W skrypcie opisany został proces mineralizacji próbek środowiskowych. W części eksperymentalnej ćwiczenia laboratoryjne są poprzedzone materiałem teoretycznym, który ma za zadanie ułatwić studentom zrozumienie wykonywanego oznaczenia oraz pracę w laboratorium. Końcowy rozdział zawiera zaproponowane przez Autorów pytania kontrolne mające na celu utrwalenie materiału zawartego w skrypcie.
  • Pozycja
    Experiments in general and inorganic chemistry
    (Wydawnictwa Politechniki Łódzkiej; Politechnika Łódzka. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności., 2016) Bryszewska, Małgorzata; Łodyga-Chruścińska, Elżbieta