Show simple item record

dc.contributor.authorGrzelczyk, Joanna
dc.contributor.authorGałązka-Czarnecka, Ilona
dc.contributor.authorOracz, Joanna
dc.date.accessioned2021-10-29T11:16:43Z
dc.date.available2021-10-29T11:16:43Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.citationŻycie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej nr 157, s. 48-49 (2021)
dc.identifier.issn1425-4344
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11652/4071
dc.descriptionArtykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 157, Październik 2021pl_PL
dc.description.abstractNiewystarczające zagospodarowanie odpadów roślinnych z przetwórstwa spożywczego, marnowanie żywności oraz nadal dynamicznie rosnąca ilość zużytych opakowań i naczyń jednorazowych z tworzyw sztucznych stanowią problemy ekologiczne, ekonomiczne i etyczne. Dotyczą one większości krajów rozwiniętych.pl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherWydawnictwo Politechniki Łódzkiejpl_PL
dc.publisherLodz University of Technology Pressen_EN
dc.subjectbiodegradowalne tworzywa sztucznepl_PL
dc.subjectproblemy ekologicznepl_PL
dc.subjectpoprodukcyjne wytłoki roślinnepl_PL
dc.subjectbiodegradable plasticsen_EN
dc.subjectecological problemsen_EN
dc.subjectpost-production plant marcen_EN
dc.titleZ surowca odpadowego do opakowania jadalnegopl_PL
dc.typeArtykułpl_PL
dc.typeArticleen_EN
dc.page.numbers. 48-49


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record