Show simple item record

dc.contributor.authorKręgiel, Dorota
dc.date.accessioned2015-06-03T11:11:17Z
dc.date.available2015-06-03T11:11:17Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.citationZeszyty Naukowe Politechniki Łódzkiej. Technologia i Chemia Spożywcza, 2008 nr 72 s.35-44 streszcz.
dc.identifier.issn1509-7013
dc.identifier.otherP-3782
dc.identifier.other0000018924
dc.identifier.otherW serii gł. nr 1029.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11652/238
dc.description.abstractThis paper is focused on the physiology and metabolism of non-conventional yeasts, especially these belonging to Debaryomyces (syn. Schwanniomyces) occidentialis. In these Crabtree-negative yeast strains, oxygen limitation induces alcoholic fermentation as well as activity of the key fermentative enzymes, pyruvate decarboxylase (PDC) and alcohol dehydrogenase (ADH).en_EN
dc.description.abstractW oparciu o dane literatury przedstawiono fizjologię i metabolizm niekonwencjonalnych drożdży należących do Debaryomyces occidentalis. U tych drożdży tlen indukuje proces fermentacji i aktywność kluczowych enzymów: dekarboksylazy pirogronianowej (PDC) i dehydrogenazy alkoholowej (ADH).pl_PL
dc.formatapplication/pdf
dc.language.isopl
dc.language.isoen
dc.publisherWydawnictwo Politechniki Łódzkiejpl_PL
dc.publisherLodz University of Technology. Pressen_EN
dc.relation.ispartofseriesZeszyty Naukowe Politechniki Łódzkiejpl_PL
dc.subjectmetabolizm drożdżypl_PL
dc.subjectprocesy biotechnologicznepl_PL
dc.subjectnapoje alkoholowepl_PL
dc.subjectproces fermentacjipl_PL
dc.subjectDebaryomyces occidentalispl_PL
dc.titlePhysiology and metabolism of Crabtree-negative yeast Debaryomyces occidentalisen_EN
dc.title.alternativeFizjologia i metabolizm Crabtree-ujemnych drożdży Debaryomyces occidentalispl_PL
dc.typeArticleen_EN
dc.typeArtykułpl_PL


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record