• polski
    • English
Repozytorium Politechniki Łódzkiej
Repozytorium PŁ
  • polski 
    • polski
    • English
  • Zaloguj
Zobacz pozycję 
  •   Strona główna
  • Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności / Faculty of Biotechnology and Food Sciences / W5
  • Artykuły (WBiNoŻ)
  • Zobacz pozycję
  •   Strona główna
  • Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności / Faculty of Biotechnology and Food Sciences / W5
  • Artykuły (WBiNoŻ)
  • Zobacz pozycję
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Physiology and metabolism of Crabtree-negative yeast Debaryomyces occidentalis

Thumbnail
Oglądaj/Otwórz
Physiology_and_metabolism_Kregiel_2008.pdf (219.6KB)
Data wydania
2008
Autor
Kręgiel, Dorota
Metadane
Pokaż pełny rekord
Abstrakt
This paper is focused on the physiology and metabolism of non-conventional yeasts, especially these belonging to Debaryomyces (syn. Schwanniomyces) occidentialis. In these Crabtree-negative yeast strains, oxygen limitation induces alcoholic fermentation as well as activity of the key fermentative enzymes, pyruvate decarboxylase (PDC) and alcohol dehydrogenase (ADH).
 
W oparciu o dane literatury przedstawiono fizjologię i metabolizm niekonwencjonalnych drożdży należących do Debaryomyces occidentalis. U tych drożdży tlen indukuje proces fermentacji i aktywność kluczowych enzymów: dekarboksylazy pirogronianowej (PDC) i dehydrogenazy alkoholowej (ADH).
 
URI
http://hdl.handle.net/11652/238
Zbiory
  • Artykuły (WBiNoŻ) [169]

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kontakt z nami | Wyślij uwagi
Theme by 
Atmire NV
 

 

Przeglądaj

Całe repozytoriumZbiory i kolekcje Daty wydaniaAutorzyTytułySłowa kluczoweTa kolekcjaDaty wydaniaAutorzyTytułySłowa kluczowe

Moje konto

Zaloguj

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kontakt z nami | Wyślij uwagi
Theme by 
Atmire NV