Przeglądaj {{ collection }} wg Autor "Politechnika Łódzka. Wydział Organizacji i Zarządzania."
Teraz wyświetlane 1 - 3 z 3
- Wyników na stronę
- Opcje sortowania
Pozycja Nie warto żyć bezmyślnym życiem. Filozoficzne refleksje nad tym, co ważne.(Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2016) Sośnicka, Joanna; Szymański, Grzegorz; Lodz University of Technology. Faculty of Organization and Management.; Dolecka, Agnieszka; Politechnika Łódzka. Wydział Organizacji i Zarządzania.; Soin, Maciej; Bernat, PawełPozycja Wybrane aspekty logistycznej sprawności produktu jako źródła wartości dodanej - wyniki badań(Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2016) Bielecki, Maciej; Hanczak, Magdalena; Skoczylas, Aleksandra; Szymański. Grzegorz; Lodz University of Technology. Faculty of Organization and Management.; Politechnika Łódzka. Wydział Organizacji i Zarządzania.; Sienkiewicz, Piotr; Szymonik, AndrzejLogistics challenges in the twenty-first century clearly show the need to consider newer and newer conditions, in order to improve the effectiveness and efficiency of the flows of goods and information about them. One of these elements, indicated by the authors is the product itself. Features and characteristics of the product determine, because the nature of logistic processes, which often must be tailored to the specifics of particular goods. Presented monograph highlights the potential that lies in the possibilities of design and modify products, and the supreme advantage should be pro-logistics approach. Monograph "Selected aspects of the logistics efficiency of the product, as a source of added value - the test results" presents the results of preliminary research on the issue of logistics efficiency of the product and indicates the places where the application of the concept of delivering added value not only the company but the ultimate recipients [...].Pozycja Zarządzanie i bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym.(Wydawnictwo Politechnika Łódzka, 2016) Lodz University of Technology. Faculty of Organization and Management.; Politechnika Łódzka. Wydział Organizacji i Zarządzania.; Walaszczyk, Anna; Jałmużna, Irena; Lewandowski, Jerzy; Antosik, Milena; Grądzki, Ryszard; Greta, Marianna; Rajkiewicz, Mieczysław; Sekieta, MarekOddajemy w Państwa ręce monografię naukową, która jest owocem Międzynarodowej Konferencji Zarządzania Produkcją i Opakowań (ICPM-PP2016), pod tytułem „Zarządzanie i bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym”. Problematykę przedstawioną w monografii charakteryzuje powszechność i aktualność tematu, podyktowana dużym zainteresowaniem społeczeństwa oraz zmieniającymi się uwarunkowaniami, w tym trendami czy normatywami prawnymi. Zarządzanie bezpieczeństwem żywności to także obszar obarczony wieloma barierami funkcjonowania, między innymi możliwością odtworzenia historii wyrobu żywnościowego czy procesem fałszowania żywności. Żywność to bardzo odpowiedzialny przedmiot działalności dla wszystkich uczestników łańcucha żywnościowego, poczynając od producentów pierwotnych, a kończąc na sprzedawcy wyrobu konsumentowi. O ważności tematu zarządzania bezpieczeństwem żywności świadczyć może chociażby coraz więcej standardów opracowywanych w odniesieniu do tego tematu w skali międzynarodowej. Proces globalizacji wymusza standaryzację działań w zakresie na przykład transportu czy magazynowania żywności, która w połączeniu ze społeczną odpowiedzialnością zapewnia społeczeństwu bezpieczne wyroby żywnościowe.