Logo repozytorium
Zbiory i kolekcje
Wszystko na DSpace
  • English
  • Polski
Zaloguj
Nie pamiętasz hasła?
  1. Strona główna
  2. Przeglądaj wg autorów

Przeglądaj {{ collection }} wg Autor "Mokrosińska, Katarzyna"

Wpisz kilka pierwszych liter i kliknij przycisk przeglądania
Teraz wyświetlane 1 - 1 z 1
  • Wyników na stronę
  • Opcje sortowania
  • Pozycja
    Zarządzanie bezpieczeństwem żywności w gastronomii
    (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2009) Mokrosińska, Katarzyna; Błaszczyk, Ilona
    System HACCP, jako wymóg prawny, jest wdrażany w Polsce od przeszło 5 lat we wszystkich zakładach produkujących i/lub wprowadzających żywność do obrotu. Mimo coraz większych w tym zakresie doświadczeń, jest to w dalszym ciągu temat wywołujący wiele kontrowersji, szczególnie w małych przedsiębiorstwach. Do takich przedsiębiorstw zaliczane są zakłady branży gastronomicznej, które poddano badaniom celem oceny stopnia zaawansowania we wdrażanie systemu HACCP oraz poznania korzyści i trudności towarzyszących temu procesowi. Dodatkową przyczyną wyboru tego typu zakładów do badań był fakt, iż korzystanie z usług gastronomicznych systematycznie rośnie, co pociąga za sobą wzrost ryzyka dla bezpieczeństwa serwowanych przez gastronomię potraw. Opisane poniżej badania przeprowadzono w losowo wybranych zakładach gastronomicznych w Łodzi i Pabianicach. Są one kontynuacją badań realizowanych od kilku lat przez Zespół Zarządzania Jakością w różnych sektorach przemysłu spożywczego.

oprogramowanie DSpace copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Polityka prywatności
  • Umowa użytkownika
  • Prześlij uwagi
Logo repozytorium COAR Notify