• polski
    • English
Lodz University of Technology Repository
TUL Repository
  • English 
    • polski
    • English
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Wydział Organizacji i Zarządzania / Faculty of Organization and Management / W8
  • Artykuły (WZiIP)
  • View Item
  •   Home
  • Wydział Organizacji i Zarządzania / Faculty of Organization and Management / W8
  • Artykuły (WZiIP)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Bariery w zarządzaniu jakością w gospodarstwach rolnych branży mleczarskiej.

Thumbnail
View/Open
Bariery_zarzadzaniu_jakoscia_Walaszczyk_2012.pdf (244.2Kb)
Date
2012
Author
Walaszczyk, Anna
Grzesiak, Iwona
Metadata
Show full item record
Abstract
Zarządzanie jakością w gospodarstwach rolnych jest bardzo trudne, gdyż istnieje wiele czynników - barier uniemożliwiających prawidłowe funkcjonowanie takiego gospodarstwa. Jest to taka dziedzina gospodarki, która w bardzo dużym stopniu uzależniona jest od warunków klimatycznych panujących na danym obszarze, a w tym również od ukształtowania terenu i stosunków glebowych. W sektorze tym ważną rolę stanowią także czynniki poza-przyrodnicze, takie jak sposoby gospodarowania, wielkość gospodarstw, wkład kapitału i pracy czy obowiązująca polityka rolna. Całokształt działań realizowanych w gospodarstwach rolnych, dąży tak jak w przypadku wszystkich innych przedsiębiorstw, do osiągnięcia jak najwyższego poziomu zadowolenia klienta, który decyduje o przetrwaniu jednostki gospodarczej na rynku. W artykule przedstawiono wyniki badań w zakresie barier w zarządzaniu jakością w gospodarstwach rolnych branży mleczarskiej.
 
Quality management on farms is very difficult because there are many factors - barriers that prevent the proper functioning of such a holding. It's the area economy, which heavily depends on the climatic conditions prevailing in the area, and this is also on terrain and soil relations. In this sector are also important nonnatural factors, such as ways of farming, farm size, the contribution of capital and labor and agricultural policy in force. The totality of the activities carried out on farms, is seeking as with all other companies, to achieve the highest level of customer satisfaction, which influences the survival of the enterprise market. The article presents the results of research on barriers to quality management in dairy farms
 
URI
http://hdl.handle.net/11652/820
Collections
  • Artykuły (WZiIP) [195]

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV