Show simple item record

dc.contributor.authorMisiak, Marzena
dc.contributor.authorIrzyniec, Zbigniew
dc.date.accessioned2015-06-03T11:11:19Z
dc.date.available2015-06-03T11:11:19Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.citationZeszyty Naukowe Politechniki Łódzkiej. Technologia i Chemia Spożywcza, 2009 z.73 s.73-81 sum.
dc.identifier.issn1509-7013
dc.identifier.otherP-3782
dc.identifier.other0000026284
dc.identifier.otherW serii gł. nr 1058
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11652/250
dc.description.abstractBadano zmiany zawartości polifenoli i antocyjanów oraz właściwości przeciwutleniających liofilizowanej aronii przechowywanej w temperaturze 3, 23 i 40°C. Stwierdzono, że temperatura przechowywania wywiera silny wpływ na badane wyróżniki. Wykazano, że najkorzystniej jest przechowywać liofilizaty aronii w warunkach chłodniczych(3°C).pl_PL
dc.description.abstractThe research present changes of antioxidant properties of freeze - dried chokeberries storaged in various temperatures. The temperature and storage time have the pronounced effect on antioxidant properties. Storage in cooling conditions (3°C) is the most advantageously.en_EN
dc.formatapplication/pdf
dc.language.isopl
dc.language.isoen
dc.publisherWydawnictwo Politechniki Łódzkiejpl_PL
dc.publisherLodz University of Technology. Pressen_EN
dc.relation.ispartofseriesZeszyty Naukowe Politechniki Łódzkiejpl_PL
dc.subjectaroniapl_PL
dc.subjectliofilizowana aroniapl_PL
dc.subjecttemperatura przechowywaniapl_PL
dc.titleWpływ temperatury i czasu przechowywania na zawartość poloifenoli i właściwości przeciwutleniające liofilizowanej aroniipl_PL
dc.title.alternativeEffect of the temperature and storage time on polyphenol content and antioxidant properties of freeze - dried chokeberriesen_EN
dc.typeArticleen_EN
dc.typeArtykułpl_PL


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record