• polski
    • English
Lodz University of Technology Repository
TUL Repository
  • English 
    • polski
    • English
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności / Faculty of Biotechnology and Food Sciences / W5
  • Artykuły (WBiNoŻ)
  • View Item
  •   Home
  • Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności / Faculty of Biotechnology and Food Sciences / W5
  • Artykuły (WBiNoŻ)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Otrzymywanie chlorowodorku D-glukozaminy i D-glukozaminy z chitozanu

Thumbnail
View/Open
Otrzymywanie_chlorowodorku_D-glukozaminy_Jedrzejczyk_2008.pdf (156.1Kb)
Date
2008
Author
Jędrzejczyk, Tomasz
Nowicki, Tomasz
Metadata
Show full item record
Abstract
Tradycyjna metoda otrzymywania chlorowodorku D-glukozaminy i wolnej D-glukozaminy z chityny jest uciążliwa, długotrwała i powoduje powstawanie trudnych do usunięcia produktów ubocznych. W tej metodzie opracowano nowy sposób otrzymywania tych związków z chitozanu. Pozwala to na uniknięcie wszystkich niedogodności związanych z metodą tradycyjną, a zwłaszcza radykalnie skraca czas procesu.
 
The conventional method for the preparation of D-glucosamine hydrochloride and free D-glucosamine from chitin is laborious, time-consuming and accompanied by the formation of by products which are difficult to remove. In this study, a process was developed for the preparation of these compounds from chitosan, allowing one to avoid all these inconveniences and to considerably shorten the process duration.
 
URI
http://hdl.handle.net/11652/242
Collections
  • Artykuły (WBiNoŻ) [169]

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV