• polski
    • English
Lodz University of Technology Repository
TUL Repository
  • English 
    • polski
    • English
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności / Faculty of Biotechnology and Food Sciences / W5
  • Artykuły (WBiNoŻ)
  • View Item
  •   Home
  • Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności / Faculty of Biotechnology and Food Sciences / W5
  • Artykuły (WBiNoŻ)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Physiology and metabolism of Crabtree-negative yeast Debaryomyces occidentalis

Thumbnail
View/Open
Physiology_and_metabolism_Kregiel_2008.pdf (219.6Kb)
Date
2008
Author
Kręgiel, Dorota
Metadata
Show full item record
Abstract
This paper is focused on the physiology and metabolism of non-conventional yeasts, especially these belonging to Debaryomyces (syn. Schwanniomyces) occidentialis. In these Crabtree-negative yeast strains, oxygen limitation induces alcoholic fermentation as well as activity of the key fermentative enzymes, pyruvate decarboxylase (PDC) and alcohol dehydrogenase (ADH).
 
W oparciu o dane literatury przedstawiono fizjologię i metabolizm niekonwencjonalnych drożdży należących do Debaryomyces occidentalis. U tych drożdży tlen indukuje proces fermentacji i aktywność kluczowych enzymów: dekarboksylazy pirogronianowej (PDC) i dehydrogenazy alkoholowej (ADH).
 
URI
http://hdl.handle.net/11652/238
Collections
  • Artykuły (WBiNoŻ) [143]

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV