XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN: nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu

Date
2019Author
Bartodziejska, B.
Bogucki, M.
Chachuła, G.
Chlebicz, A.
Chmiela, M.
Gajda, E.
Gajewska, M.
Harasimiuk, W.
Kaczmarska, M.
Klewicka, E.
Klewicki, R.
Kopczyńska, K.
Kowalska, G.
Kowalski, R.
Koziołkiewicz, M.
Król, K.
Królasik, J.
Kunicka-Styczyńska, A.
Latoch, A.
Łosiewicz, A.
Madaj, M.
Markowska, J.
Matusiak, A.
Mazurek, A.
Stasiak, D.
Misztal, K.
Nowak, A.
Oracz, J.
Pankiewicz, U.
Paziak-Domańska, B.
Plucińska, A.
Polak, E.
Ponder, A.
Sadłowska, K.
Sikorska, A.
Sujka, M.
Szosland-Fałtyn, A.
Śliżewska, K.
Tyfa, A.
Wieczorek, J.
Włodarczyk-Stasiak, M.
Wojciechowska, A.
Wrześniewska-Wal, I.
Wyka, K.
Żyżelewicz, D.
Metadata
Show full item recordAbstract
Sesje Naukowe Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu Polskiej Akademii Nauk (KNoŻiŻ PAN) są organizowane przez krajowe ośrodki akademickie związane z naukami o żywności i żywieniu w dwuletnich cyklach. Sesje te stanowią największe w skali kraju forum prezentacji najnowszych osiągnięć naukowych i technologicznych w dziedzinie technologii żywności i żywienia człowieka, jak również wymiany poglądów oraz doświadczeń pracowników jednostek naukowych i przedstawicieli przemysłu spożywczego. Tematyka XLIV Sesji dotyczyć będzie szeroko pojętej problematyki związanej z oddziaływaniem żywności i odżywiania na zdrowie człowieka.
Collections
Related items
Showing items related by title, author, creator and subject.
-
XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN: nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu - materiały konferencji naukowej - komunikaty
Oracz, Joanna; Grzelczyk, Joanna; Klewicki, Robert; Żyżelewicz, Dorota (Wydawnictwo Politechniki ŁódzkiejLodz University of Technology. Press, 2019) -
Skarb w Bibliotece Biotechnologii i Nauk o Żywności
Hołasek, Andrzej (Politechnika Łódzka, 2013)Biblioteka Biotechnologii i Nauk o Żywności (filia Biblioteki Politechniki Łódzkiej) wzbogaciła swoje zbiory cennymi woluminami czasopism i książek z przełomu XIX i XX wieku, które pozyskano w niecodzienny sposób. -
Pozyskiwanie związków bioaktywnych z łuski cebuli oraz ich wykorzystanie w produkcji żywności funkcjonalnej
Piechowiak, Tomasz (nakładem autora, 2019)Wzrost świadomości żywieniowej konsumentów sprawia, że coraz bardziej zwracają uwagę na właściwości prozdrowotne żywności. Obecnie obserwuje się zwiększone zainteresowanie żywnością, która poza dostarczeniem podstawowych ...