Najnowsze pozycje

  • Zasady bezpieczeństwa na terenie skażonym promieniotwórczo. 

    Sperling, Dagmara; Miśkiewicz, Marcin (Wydawnictwo Politechnika ŁódzkaLodz University of Technology. Press, 2017)
  • Potencjał tkwiący w saponinach. 

    Olczak, Aleksandra (Wydawnictwo Politechnika ŁódzkaLodz University of Technology. Press, 2017)
    Ze względu na swoje silne właściwości pieniące, dawniej saponiny były używane jako naturalne detergenty pochodzenia roślinnego. Najczęściej wykorzystywana była mydlnica lekarska (Saponariaofficinalis), która swą nazwę ...
  • Dodatki do żywności a ogólnie pojęte bezpieczeństwo. 

    Drożdżewski, Mateusz (Wydawnictwo Politechnika ŁódzkaLodz University of Technology. Press, 2017)
    W artykule zostały opisane dodatki do żywności oraz ich podział ze względu na zastosowanie technologiczne. Ponadto, zostaną omówione aspekty związane z niebezpieczeństwem stosowania wybranych dodatków do żywności. Do ...