• polski
    • English
Lodz University of Technology Repository
TUL Repository
  • English 
    • polski
    • English
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Wydział Organizacji i Zarządzania / Faculty of Organization and Management / W8
  • Książki, monografie, podręczniki, rozdziały (WZiIP)
  • View Item
  •   Home
  • Wydział Organizacji i Zarządzania / Faculty of Organization and Management / W8
  • Książki, monografie, podręczniki, rozdziały (WZiIP)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Zarządzanie i bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym.

Thumbnail
View/Open
Walaszczyk_Jałmużna_Lewandowski_Zarządzanie i bezpieczenstwo.pdf (6.966Mb)
Date
2016
Author
Lodz University of Technology. Faculty of Organization and Management.
Politechnika Łódzka. Wydział Organizacji i Zarządzania.
Metadata
Show full item record
Abstract
Oddajemy w Państwa ręce monografię naukową, która jest owocem Międzynarodowej Konferencji Zarządzania Produkcją i Opakowań (ICPM-PP2016), pod tytułem „Zarządzanie i bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym”. Problematykę przedstawioną w monografii charakteryzuje powszechność i aktualność tematu, podyktowana dużym zainteresowaniem społeczeństwa oraz zmieniającymi się uwarunkowaniami, w tym trendami czy normatywami prawnymi. Zarządzanie bezpieczeństwem żywności to także obszar obarczony wieloma barierami funkcjonowania, między innymi możliwością odtworzenia historii wyrobu żywnościowego czy procesem fałszowania żywności. Żywność to bardzo odpowiedzialny przedmiot działalności dla wszystkich uczestników łańcucha żywnościowego, poczynając od producentów pierwotnych, a kończąc na sprzedawcy wyrobu konsumentowi. O ważności tematu zarządzania bezpieczeństwem żywności świadczyć może chociażby coraz więcej standardów opracowywanych w odniesieniu do tego tematu w skali międzynarodowej. Proces globalizacji wymusza standaryzację działań w zakresie na przykład transportu czy magazynowania żywności, która w połączeniu ze społeczną odpowiedzialnością zapewnia społeczeństwu bezpieczne wyroby żywnościowe.
URI
http://hdl.handle.net/11652/1473
Collections
  • Książki, monografie, podręczniki, rozdziały (WZiIP) [229]

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV