Show simple item record

dc.contributor.authorWalaszczyk, Anna
dc.date.accessioned2017-03-10T07:56:23Z
dc.date.available2017-03-10T07:56:23Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.citationWalaszczyk A., Wdrażanie standardów zarządzania bezpieczeństwem żywności w teorii i praktyce., Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, Łódź 2016, ISBN 9788372837738.
dc.identifier.isbn9788372837738
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11652/1465
dc.description.abstractWażność problematyki zarządzania bezpieczeństwem żywności nie wymaga uzasadnienia. Od zawsze był to temat ważny dla każdego uczestnika łańcucha żywnościowego, począwszy od producenta materiału siewnego, a skończywszy na konsumencie. Najważniejszym elementem składającym się na złożoną dziedzinę zarządzania bezpieczeństwem żywności jest jej zapewnienie. Zapewnienie bezpieczeństwa żywności polega na zagwarantowaniu konsumentowi, że po jej spożyciu nie będą występowały niekorzystne dla niego efekty uboczne, wynikające na przykład z zatrucia. Gdy do zapewnienia bezpieczeństwa żywności dodamy jeszcze aspekty związane między innymi z nadzorem nad właściwą dokumentacją, monitorowaniem, odpowiedzialnością kierownictwa czy audytami, to wówczas mamy do czynienia z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności.pl_PL
dc.description.abstractThe validity of the issues of food safety management does not require justification. It has always been a subject important for each participant of the food chain, from the seed manufacturer and ending with the consumer. The most important element in the management of food safety is the assurance. When to ensure food safety, we add aspects, inter alia, the supervision of documentation, monitoring, management responsibility and audits, then we have to deal with the management of food safety.en_EN
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherWydawnictwo Politechnika Łódzkapl_PL
dc.publisherLodz University of Technology Publisheren_EN
dc.relation.ispartofseriesMonografia Politechniki Łódzkiejpl_PL
dc.relation.ispartofseriesLodz University of Technology Monographsen_EN
dc.subjectzarządzanie bezpieczeństwem żywnościpl_PL
dc.subjectbranża spożywczapl_PL
dc.subjectsystem zarządzania bezpieczeństwem żywnościpl_PL
dc.subjectstandard BRCpl_PL
dc.subjectfood safety managementen_EN
dc.subjectfood industryen_EN
dc.subjectfood safety management systemen_EN
dc.titleWdrażanie standardów zarządzania bezpieczeństwem żywności w teorii i praktyce.pl_PL
dc.typeKsiążkapl_PL
dc.typeMonografia
dc.date.embargoEnd2017-07-01


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record