• polski
    • English
Repozytorium Politechniki Łódzkiej
Repozytorium PŁ
  • polski 
    • polski
    • English
  • Zaloguj
Zobacz pozycję 
  •   Strona główna
  • Wydział Zarządzania i Inżynierii Produkcji / Faculty of Management and Production Engineering / W9
  • Książki, monografie, podręczniki, rozdziały (WZiIP)
  • Zobacz pozycję
  •   Strona główna
  • Wydział Zarządzania i Inżynierii Produkcji / Faculty of Management and Production Engineering / W9
  • Książki, monografie, podręczniki, rozdziały (WZiIP)
  • Zobacz pozycję
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Wdrażanie standardów zarządzania bezpieczeństwem żywności w teorii i praktyce.

Thumbnail
Oglądaj/Otwórz
Wdrazanie_standardow_zarzadzania_Walaszczyk_2016.pdf (3.732MB)
Data wydania
2016
Autor
Walaszczyk, Anna
Metadane
Pokaż pełny rekord
Abstrakt
Ważność problematyki zarządzania bezpieczeństwem żywności nie wymaga uzasadnienia. Od zawsze był to temat ważny dla każdego uczestnika łańcucha żywnościowego, począwszy od producenta materiału siewnego, a skończywszy na konsumencie. Najważniejszym elementem składającym się na złożoną dziedzinę zarządzania bezpieczeństwem żywności jest jej zapewnienie. Zapewnienie bezpieczeństwa żywności polega na zagwarantowaniu konsumentowi, że po jej spożyciu nie będą występowały niekorzystne dla niego efekty uboczne, wynikające na przykład z zatrucia. Gdy do zapewnienia bezpieczeństwa żywności dodamy jeszcze aspekty związane między innymi z nadzorem nad właściwą dokumentacją, monitorowaniem, odpowiedzialnością kierownictwa czy audytami, to wówczas mamy do czynienia z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności.
 
The validity of the issues of food safety management does not require justification. It has always been a subject important for each participant of the food chain, from the seed manufacturer and ending with the consumer. The most important element in the management of food safety is the assurance. When to ensure food safety, we add aspects, inter alia, the supervision of documentation, monitoring, management responsibility and audits, then we have to deal with the management of food safety.
 
URI
http://hdl.handle.net/11652/1465
Zbiory
  • Książki, monografie, podręczniki, rozdziały (WZiIP) [199]

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kontakt z nami | Wyślij uwagi
Theme by 
Atmire NV
 

 

Przeglądaj

Całe repozytoriumZbiory i kolekcje Daty wydaniaAutorzyTytułySłowa kluczoweTa kolekcjaDaty wydaniaAutorzyTytułySłowa kluczowe

Moje konto

Zaloguj

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kontakt z nami | Wyślij uwagi
Theme by 
Atmire NV