Estymacja współczynnika konwencji dla wsadu walcowego nagrzewanego indukcyjnie - Teodorczyk, Tomasz; Zgraja, Jerzy (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2009)
W pracy przedstawiono metodę pozwalającą oszacować wartość współczynnika konwekcji dla nagrzewanego indukcyjnie wsadu walcowego. Podano zależność współczynnika konwekcji od temperatury powierzchni zewnętrznej nagrzewanego wsadu.

In the paper the method allows to estimation of convection coefficient of induction heated cylindrical charge has been presented. A dependence of the convection coefficient on the temperature of induction heated charge has been given.
Estimation of convection coefficient of induction heated cylindrical charge