Wawrzyniak, Paweł2022-01-172022-01-172021Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej nr 158, s. 30 (2021)1425-4344http://hdl.handle.net/11652/4201Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 158, Grudzień 2021Politechnika Łódzka jest partnerem w projekcie wdrożeniowym „Opracowanie innowacyjnej technologii liofilizacji truskawek w trybie ciągłym, z kontrolą i optymalizacją on-line parametrów jakościowych produktu, opartą na algorytmach sztucznej inteligencji oraz pomiarach spektralnych”. Pracami prowadzonymi w naszej uczelni kieruje dr hab. inż. Paweł Wawrzyniak z Wydziału Inżynierii Procesowej i Ochrony Środowiska, który pisze o zaplanowanych w projekcie efektach.pltechnologia liofilizacjitruskawki liofilizowanefreeze-drying technologyfreeze-dried strawberriesTruskawki lepiej liofilozowaneArtykuł