Stulecie urodzin profesorów. - Żyliński, Czesław (Politechnika Łódzka, 2012)
W 2012 roku przypadają setne rocznice urodzin czterech byłych profesorów Politechniki Łódzkiej. Przedstawiamy krótkie życiorysy tych profesorów, z których trzej byli związani do końca życia z PŁ.