Innowacja procesowa - studium przypadku - Jałmużna, Irena; Szkopiński, Dawid (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2014)
W artykule poruszono tematykę zastosowania koncepcji S"MED w reorganizacji procesu produkcyjnego jako innowacji procesowej. W części teoretycznej opracowania zidentyfikowano cechy charakterystyczne procesu, a w części empirycznej ocenie poddano rozwiązania organizacyjne wpływające na wzrost jego efektywności. Otrzymane wyniki skłaniają do wniosku, iż SA1ED stanowi innowacyjne narzędzie służące podnoszeniu efektywności procesu wytwórczego, przy zerowych kosztach implementacji.
Keywords: innowacja procesowa; SMED; proces produkcyjny; reorganizacja