Innowacyjny druk diod elektroluminescencyjnych - Trocha, Małgorzata (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2022)
Badacze z Katedry Fizyki Molekularnej PŁ uzyskali ponad 1,2 mln zł dofinansowania z NCBR na realizację projektu Nowe metody strukturyzowania drukowanych diod elektroluminescencyjnych typu QD-LED do zastosowań w tablicach świetlnych.
Autorka artykułu jest pracownikiem Działu Promocji.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 159, Luty 2022
Keywords: diody elektroluminescencyjne; innowacyjna technologia druku diod; wielowarstwowe diody elektroluminescencyjne; light emitting diodes; innovative diode printing technology; multilayer light emitting diodes