Fundacja PŁ pomaga naszym technologom kosmetyków - Bartos, Adrian (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2021)
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności prowadzi cieszące się dużym zainteresowaniem studia drugiego stopnia na kierunku technologia kosmetyków, jedyne takie studia o charakterze praktycznym w Polsce. Podejmowana w pracach magisterskich tematyka wychodzi naprzeciw nie tylko zainteresowaniom studentów, ale i wymiernym potrzebom branży kosmetycznej.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 156, Czerwiec 2021
Keywords: Politechnika Łódzka - branża kosmetyczna