Student na kanapie. - Hołasek, Andrzej (Politechnika Łódzka, 2015)
Nowoczesna biblioteka naukowa to nie tylko skarbnica wiedzy z zasobem książek i elektronicznych baz danych, to również przyjazne miejsce, w którym student może się zrelaksować, poczytać prasę codzienną, bez przeszkód skorzystać z bezprzewodowego Internetu oraz poprzebywać w miłym towarzystwie koleżanek i kolegów. Dzięki kilku wprowadzonym w minionych dwóch latach zmianom takim miejscem stała się Biblioteka Biotechnologii i Nauk o Żywności