Inteligentne algorytmy do sterowania plazmą termojądrową - Chojnacka, Ewa (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2022)
Prestiżowy grant EUROfusion Engineering Grants (EEG) polscy naukowcy otrzymali po raz pierwszy. Finansowanie przyznano na prowadzone w Politechnice Łódzkiej badania nad systemem monitorującym wytwarzanie plazmy termojądrowej.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 159, Luty 2022
Keywords: Politechnika Łódzka - grant; plazma termojądrowa; thermonuclear plasma