Awans PŁ w Rankingu Perspektyw - Chojnacka, Ewa (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2020)
Politechnika Łódzka po raz kolejny znalazła się w czołówce polskich uczelni akademickich, zajmując 8. miejsce wśród 100 uczelni. W porównaniu z rokiem ubiegłym awansowała na 4. miejsce w grupie uczelni technicznych. Wyniki 21. rankingu szkół wyższych organizowanego przez Fundację Edukacyjną Perspektywy ogłoszono na Gali, która odbyła się w Warszawie.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej nr 153, październik 2020
Keywords: Politechnika Łódzka w rankingach; rankingi uczelni wyższych