Uczymy matmy z firmami IT - Owczarek, Adam (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2021)
„Do czego ta matma?” to nowa inicjatywa przedsiębiorstw z branży IT i łódzkich uczelni należących do ICT Polska Centralna Klaster. Zastosowania matematyki w praktyce będzie pokazywał cykl klipów.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 157, Październik 2021
Autor artykułu jest pracownikiem Działu Rozwoju Uczelni.
Keywords: branża IT; matematyka w praktyce; Politechnika Łódzka - inicjatywy