Zarządzanie organizacjami gospodarczymi : koncepcje i metody. T. 2 - (:unkn) unknown (Wydawnictwo Politechnika Łódzka, 2005)
[...] Tematyka książki obejmuje zagadnienia dotyczące zarządzania organizacjami gospodarczymi z uwzględnieniem współczesnych koncepcji i metod usprawniających funkcjonowanie tych jednostek. W ramach nawet obszernego opracowana nie jest możliwe zaprezentowanie wszystkich koncepcji i metod zarządzania, gdzie obok teoretycznego ujęcia przedstawione zostałyby praktyczne aspekty ich zastosowania. Zakres tematyczny książek obejmuje dziewięć części o następujących tytułach: • zarządzanie przedsiębiorstwem, • zarządzanie małymi i średnimi przedsiębiorstwami, • zarządzanie marketingowe, • zarządzanie finansami, • zarządzanie zasobami ludzkimi, • zarządzanie handlem i usługami • zarządzanie wiedzą, • systemy informatyczne w procesach zarządzania, • zarządzanie ochroną środowiska. Mam nadzieję, że treści zawarte w książce okażą się być użyteczne dla teoretyków i praktyków zajmujących się zarządzaniem organizacjami gospodarczymi.[...]
Red. nauk. Wydz. : Lewandowski, Jerzy
Keywords: zarządzanie przedsiębiorstwem; zarządzanie zasobami ludzkimi; zarządzanie wiedzą; systemy informatyczne w zarządzaniu; zarządzanie ochroną środowiska; business management; human resources management; knowledge management; environmental protection management; IT systems in management