Dobre miejsce PŁ w EngiRank - Chojnacka, Ewa (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2020)
Fundacja Perspektywy we współpracy z Foundation for the Development of the Education System – FRSE przygotowała pierwszą edycję EngiRank – zestawienia oceniającego i klasyfikującego uczelnie kształcące inżynierów. Ranking jest wynikiem analizy 81 instytucji szkolnictwa wyższego o silnym profilu „inżynieria i technologia” w 13 krajach europejskich: Bułgarii, Chorwacji, Cyprze, Czechach, Estonii, Węgrzech, Łotwie, Litwie, Malcie, Polsce, Rumunii, Słowacji i Słowenii.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej nr 151, marzec 2020
Keywords: Politechnika Łódzka; EngiRank; Lodz University of Technology