Rusztowanie do hodowli komórkowej - Pabjańczyk-Wlazło, Ewelina (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2021)
Wyniki projektu engiSCAF – kompozytowe rusztowania biopolimerowe o porowatej strukturze i ukierunkowanej aktywności biologicznej będzie można wykorzystać w sterowanych zabiegach regeneracji kości i tkanek.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 156, Czerwiec 2021
Keywords: rusztowanie biopolimerowe; kontrolowany proces hodowli komórek; biopolymer scaffold; controlled cell culture process