Uhonorowano twórców techniki - Chojnacka, Ewa (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2021)
„Przegląd Techniczny” – najstarsze czasopismo o tematyce inżynierskiej w Polsce (w tym roku mija 155 lat od ukazania się pierwszego numeru) od 27 lat organizuje plebiscyt czytelników o tytuł „Złotego Inżyniera”. Wśród laureatów tegorocznej edycji są dwie osoby związane z Politechniką Łódzką.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 157, Październik 2021
Keywords: Przegląd Techniczny - czasopismo; Politechnika Łódzka - nagrody