Włókna o wielu zastosowaniach - Stawski, Dawid (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2020)
Na Wydziale Technologii Materiałowych i Wzornictwa Tekstyliów PŁ odbyła się dziesiąta konferencja naukowa Central European Conference Fibre Grade Polymers, Chemical Fibres and Special Textiles. Tematyka koncentrowała się na otrzymywaniu i właściwościach polimerów włóknotwórczych, metodach syntezy włókien chemicznych oraz wykorzystywaniu tych materiałów do otrzymywania wyrobów włókienniczych o specjalnych zastosowaniach.[...]
Stawski, Dawid : Instytut Materiałoznawstwa Tekstyliów i Kompozytów Polimerowych - Wydział Technologii Materiałowych i Wzornictwa Tekstyliów - Politechnika Łódzka
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej nr 151, marzec 2020
Keywords: polimery włóknotwórcze; synteza włókien chemicznych; Politechnika Łódzka - konferencje; fiber-forming polymers; synthesis of chemical fibers; Lodz University of Technology - conferences