Wykłady z analizy matematycznej 2 - Galewski, Marek (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2021)
Przedkładany Czytelnikowi podręcznik w jakiejś mierze stanowi odzwierciedlenie wykładów z przedmiotu analiza matematyczna 2 dla studentów pierwszego stopnia matematyki stosowanej. Notatki do wykładów istniały już wcześniej w różnej postaci i postanowiłem je połączyć w pewną całość. Mam świadomość, iż wprowadzane przeze mnie podejście nie jest w żadnej mierze nowatorskie, ale tak zredagowany podręcznik może być przydatny dla studentów Politechniki Łódzkiej.
Wydanie pierwsze
Publikacja elektroniczna
Projekt okładki: Bełdziński, Michał
Projekt okładki: Galewski, Marek
Keywords: analiza matematyczna; logika matematyczna; całki; ciągi funkcyjne; szeregi funkcyjne; szeregi Fouriera; szeregi potęgowe; wzór Taylora