Wykorzystanie programów lojalnościowych w zarządzaniu uczelnią wyższą - Tomaszewska, Iwona Ewa (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2017)
[...] Niniejszy rozdział jest próbą wskazania istotności budowania satysfakcji klienta w kontekście zaufania i zaangażowania w relacjach dla rozwoju nowoczesnej uczelni XXI wieku. W pierwszej części pracy podjęto próbę zdefiniowania interesariuszy uczelni wyższej. W drugiej części został przedstawiony złożony proces zdobywania i utrzymania lojalności klientów uczelni wyższej, jej znaczenie i ewolucja programów lojalnościowych. W trzeciej części opracowania przedstawiono istotę satysfakcji klienta jako środek do osiągnięcia celu ciągłego stymulowania własnej konkurencyjności oraz innowacyjności.[...]
Keywords: interesariusze uczelni wyższych - próba zdefiniowania; uczelnia wyższa - budowanie satysfakcji klienta; uczelnia wyższa - program lojalnościowy; stakeholders of universities - an attempt to define; university - building customer satisfaction; university - loyalty program