Znaczenie ISBN dla naukowców - Szczepaniak, Jolanta (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2020)
Numer ISBN nie jest w polskim prawie obowiązkowy, jednak dla wydawców oraz dla autorów i naukowców ma duże znaczenie ze względu na prestiż, indeksowanie w bazach oraz naukową ewaluację.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 154, grudzień 2020
Keywords: numer ISBN; znaczenie numeru ISBN