Nagroda za zwalczanie bakterii - Chojnacka, Ewa (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2021)
Dr inż. Hubert Antolak, młody naukowiec z Politechniki Łódzkiej otrzymał nagrodę naukową Wydziału IV Nauk Technicznych PAN za pracę doktorską Bakterie Asaia spp. jako nowe zanieczyszczenie napojów funkcjonalnych oraz 8 artykułów związanych tematycznie z tą rozprawą.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 155, Luty 2021