DENIDIA project: a Marie Curie action to increase excellence in hardware and software development related to tomography applications - Babout, Laurent; Sankowski, Dominik (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2010)
This paper summarizes the 4-year FP6 Marie Curie Transfer of Knowledge project, in terms of recruitment/secondment strategy, scientific organization and achievements related to tomography. Emphasis is placed on the interaction between different research areas that has been thought in order to increase the level of expertise of the Computer Engineering Department in the field of tomography, both concerning hardware and software applications.

W artykule przedstawiono podsumowanie Transferu Wiedzy dokonanego w ramach projektu Marie Curie ToK 6PR trwającego 4 lata. W okresie tym rekrutacja badaczy przyjeżdżających oraz oddelegowanie naukowców Katedry Informatyki Stosowanej do Zagranicznych Instytucji Partnerskich pozwoliło zwiększyć potencjał naukowy pracowników Katedry w zakresie tomografii procesowej. Nacisk na interdyscyplinarność badań naukowych prowadzonych w Katedrze, podniósł poziom wiedzy pracowników w Katedrze Informatyki Stosowanej w dziedzinie tomografii dotyczącej zarówno sprzętu, jak i oprogramowania.
Projekt DENIDIA: program Marie Curie w celu uzyskania doskonałości w zastosowaniach naukowych i przemysłowych przy wykorzystaniu tomografii procesowej dla bezinwazyjnych systemów diagnostycznych