System oceny zgodności maszyn – ramy systemu, procedury, dokumentacja - Niziołek, Konrad (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2025)
Celem głównym opracowania jest(...): analiza i ocena podstawowych elementów systemu legislacyjnego w zakresie harmonizacji technicznej w celu eliminacji barier w swobodnym przepływie towarów w ramach jednolitego rynku UE wraz z prezentacją ewolucji i ich interpretacją. Niniejsza praca wpisuje się w nurt badań nad praktycznym aspektem zarządzania bezpieczeństwem pracy w odniesieniu do bezpiecznego użytkowania maszyn(...)
Opracowanie redakcyjne: Tomasz Krakowiak
Skład i łamanie: Aleksandra Gajderowicz
Projekt okładki: Aleksandra Gajderowicz
Keywords: system oceny zgodności; regulacje prawne dotyczące maszyn; polskie ustawodawstwo w zakresie zgodności; bezpieczeństwo maszyn; conformity assessment system; legal regulations concerning machinery; Polish conformity legislation; machinery safety