Znaczenie jakości w gospodarce o obiegu zamkniętym - Haręża, Paweł (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2025)
(...) Celem publikacji jest ukazanie, w jaki sposób współczesna nauka o jakości może wspierać transformację gospodarki w kierunku gospodarki o obiegu zamkniętym oraz jak jakość, rozumiana w sposób wielowymiarowy, staje się punktem wyjścia do projektowania, zarządzania i oceny nowoczesnych produktów w warunkach transformacji ekologicznej. Monografia adresowana jest zarówno do środowiska naukowego, jak i praktyków zajmujących się zarządzaniem jakością, projektantów, przedsiębiorców oraz decydentów politycznych poszukujących usystematyzowanego spojrzenia na jakość w kontekście gospodarki o obiegu zamkniętym.
Opracowanie redakcyjne: Zespół
Skład i łamanie: Aleksandra Gajderowicz
Projekt okładki: Aleksandra Gajderowicz
Keywords: nauka o jakości; gospodarka o obiegu zamkniętym; towaroznawstwo; jakość w gospodarce o obiegu zamkniętym; quality science; circular economy; commodity science; quality in the circular economy