Nagroda premiera za doktorat - Chojnacka, Ewa (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2020)
Dr inż. Anna Kaczmarek otrzymała nagrodę Prezesa Rady Ministrów za pracę doktorską opisującą badania nad powłokami nowej generacji implantów wykonanych z węgla diamentopodobnego modyfikowanego krzemem oraz tytanem.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 154, grudzień 2020
Keywords: powłoki węglowe - praca doktorska; implanty medyczne; Politechnika Łódzka- praca doktorska; carbon coatings - doctoral dissertation; medical implants; Lodz University of Technology - doctoral dissertation