E-wizerunek biblioteki - na przykładzie witryn internetowych łódzkich bibliotek szkół wyższych - Kołodziejczyk, Edyta (Stowarzyszenie EBIB, 2012)
Podstawowym narzędziem kształtującym e-wizerunek biblioteki jest strona internetowa. Sposób, w jaki biblioteki, zwłaszcza naukowe, prezentują się w Internecie wywiera bezpośredni wpływ na to, jak są postrzegane i odbierane przez otoczenie zewnętrzne. Artykuł prezentuje analizę tego zagadnienia na przykładzie witryn internetowych łódzkich bibliotek szkół wyższych.
Keywords: e-wizerunek; strony internetowe bibliotek; biblioteki szkół wyższych