Modelowanie wypadku przy pracy na stanowisku bobiniarki w przedsiębiorstwie produkcyjnym - Bogdan, Mariusz; Boczkowska, Katarzyna (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2009)
Artykuł przedstawia modelowanie wypadku przy pracy oraz analizę potencjalnych przyczyn w wybranym przedsiębiorstwie produkcyjnym, będących podstawą do zidentyfikowania obszarów problemowych wymagających zmian i wprowadzenia adekwatnych działań prewencyjnych w odniesieniu do realizowanych celów wynikających z polityki bezpieczeństwa w przedsiębiorstwie. Jest on kontynuacją prac autorów rozpoczętych w poprzednich publikacjach.

This article presents an accident at work modeling and analysis of the potential causes for your production company, as the basis to identify problem areas requiring change and the introduction of appropriate preventive action in relation to the objectives pursued by the security policy in the company. It is a continuation of work started in the authors' previous publications.
Modeling accidents at work on bench bobiniarka inproduction facoty