Probiotyki jako alternatywa dla antybiotyków - Śliżewska, Katarzyna; Biernasiak, Joanna; Libudzisz, Zdzisława (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2006)
W pracy przedstawiono przegląd danych literaturowych dotyczących stosowania antybiotykowych stymulatorów wzrostu w żywieniu zwierząt. Omówiono również celowość zastosowania probiotyków jako rozwiązania alternatywnego w stosunku do antybiotyków.

The work includes the relevant literature on the applying of antibiotics growth stimulators in nourishment of animals. Advisability of use probiotics as alternative solution in relation to antibiotics was talked over also.
Probiotics as alternative for antibiotics
Keywords: antybiotykowe stymulatory wzrostu; probiotyki; dodatki paszowe