Irlandzkie klimaty. - Socha, Mariola (Politechnika Łódzka, 2016)
Wystawa fotograficzna Marioli i Jacka Sochów Wyspy jak baśnie to zapis podróży po Zachodniej Irlandii. Trasa wiodła od Atlantyku oszałamiającego swym ogromem i urokiem, do wysp, gdzie magia dawnych wieków jest wciąż żywa, a muzyka i język irlandzki nigdy nie cichną. Piękne zdjęcia można było oglądać w Galerii Biblio-Art., a wystawie towarzyszył pokaz zbioru książek związanych z Irlandią.
Keywords: Biblioteka Politechniki Łódzkiej; Library of Lodz University of Technology; Irlandia; Ireland