Pokorska-Jurek, Marta2020-09-302020-09-302020Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej nr 152, str. 34 (2020)1425-4344http://hdl.handle.net/11652/3115Autorka artykułu jest pracownikiem Centrum Mulimedialnego Politechniki ŁódzkiejArtykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej nr 152, lipiec 2020Polski zespół badawczy pod kierunkiem dr hab. Anny Masek, prof. PŁ opatentował całkowicie zielone polimery, czyli takie, które składają się wyłącznie z produktów pochodzenia roślinnego. Roślinne słomki do napojów, opakowania do żywności, krzesła, zabawki, które nie zaśmiecą środowiska. Niemożliwe? A jednak, to już się dzieje.plzielone polimeryprodukty pochodzenia roślinnegobiodegradowalne polimery pochodzenia roślinnegogreen polymersproducts of plant originbiodegradable polymers of plant originZielone polimeryArtykuł