Czy można upiec dwie pieczenie na jednym ogniu? - Olejnik, Tomasz (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2022)
Ależ można. Można częściowo przetworzyć zużytą oponę i stworzyć biodegradowalne opakowanie, całkowicie nieprzepuszczalne dla powietrza.

Yes, you can. You can partially recycle a used tyre and create biodegradable packaging that is completely impermeable to air.
Can you kill two birds with one stone?
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 159, Luty 2022
More on the website „Życie Uczelni”– p.lodz.pl/en
Keywords: biodegradowalne opakowania; zużyta opona - wykorzystanie; biodegradable packaging; used tire - use